Vuelta Festival in Podium Oost fantastisch succes

Op zondagmiddag 19 juni was er een groots festival in Podium Oost van de Spaanse cultuur. In het gevarieerde programma kwam alles aan bod. Wervelende dans, passionele zang, spannende gitaarsolo’s, literatuur, wielerpoëzie, activiteiten voor kinderen en heerlijke Spaanse lekkernijen. Het was een veelzijdig programma. Podium Oost organiseerde deze dag samen met bewoners, organisaties en bedrijven uit Utrecht Oost. Er waren kinderactiviteiten voor de deur, de hele dag Spaanse muziek en een uitgebreid zaalprogramma.

Música, danza y literatura, een gevarieerd zaalprogramma met:

  Celia y Amigos
Flamencodanseres Celia Barradas bracht samen met een aantal vrienden flamenco en Spaanse muziek. Celia Barradas is danseres, zangeres en hanteert de castagnetten. Zij heeft een Spaans en Zuid-Amerikaanse achtergrond.

Tenor Hendrik Vonk
Hendrik Vonk bracht zarzuela, een Spaanse vorm van muziektheater waarin zang en gesproken woord elkaar afwisselen.

Gabriel Rodera
Leraar Spaanse taal en artiest bracht poëzie en zoekt ging interactie met de bezoekers aan met Spaanse begrippen en teksten uit het dagelijkse leven.

  Lupina
Voor dit festival speelde Lupina nummers van de groten der aarden uit Spanje en Latijns-Amerika. Pianiste Petera Gerrese vormt de basis, de zangeres, Sandra van der Werf vertolkt met veel gevoel het (levens)lied en de violiste Martine de Graaff zorgt voor muzikale omlijsting van het geheel.

 

 Veronique Rap
Veronique Rap droeg gedichten voor over fiets(en) en wielrennen, maar dan zonder de bekende wielertermen of gevleugelde uitspraken.

 

 Wijnproeverij
Wijnwinkel Henri Bloem is een begrip in Utrecht. Voor de wijnproeverij stelde Henri Bloem wijn beschikbaar uit een aantal bekende Spaanse topgebieden.

 

  Labryénco
We sloten het festival af met vurige flamenco door Labryénco met Conchita Boon & Falu de Cadiz. Danseres Cochita is een van de grootste danstalent ooit. De muzikanten van Labryénco zijn niet alleen virtuoos maar weten als geen ander iets in elkaar en bij het publiek los te maken. Altijd is Labryénco op zoek naar de DUENDE! Het moment dat band en publiek als een magisch moment in elkaar opgaan.