Nieuws: Utrecht Oostkrant en Podium Oost versterken elkaar

De bewoners van de Utrechtse wijk Oost krijgen voortaan een dubbeldikke Oostkrant in de bus omdat de krant van Podium Oost als bijlage is ingevouwen. Zo worden de 33.000 bewoners nog breder geïnformeerd over wat er speelt en wat er te doen is in hun wijk. Het eerste dubbeldikke nummer gaat vanaf vrijdag 17 maart huis-aan-huis. Beide kranten hebben een onafhankelijke redactie, maar werken samen wat betreft vormgeving, productie en verspreiding.

Anneke Ellerbroek (voorzitter Stichting Oostkrant): ‘Onze lezers krijgen nu in één keer alle informatie over de wijk plus het omvangrijke activiteitenaanbod van Podium Oost in de bus. Dubbeldik leesplezier! De samenwerking voelt natuurlijk, omdat krant en podium hetzelfde nastreven: bewoners enthousiasmeren en samenbrengen om zich in te zetten voor onze wijk. Uiteraard blijven we in de Oostkrant agenda ‘Lekker weg in eigen wijk’ de volle aandacht geven aan álle activiteiten en initiatieven in onze wijk.’

‘De Oostkrant is een kwalitatief hoogwaardige wijkkrant en wordt ontzettend goed gelezen. De vier pagina’s die Podium Oost nu in de Oostkrant vult vervangt onze eigen huis-aan-huis folder. Op deze manier bereiken we veel meer wijkbewoners met het nieuws en het uitgebreide programma van activiteiten van ons sociaal en cultureel centrum. Zo bouwen we ons centrum stap voor stap uit.Podium Oost is een plek waar bewoners elkaar ontmoeten en zich kunnen ontwikkelen. Daarmee willen we bijdragen aan de leefbaarheid van de wijk’, aldus Hans Elsendoorn, voorzitter van Podium Oost.

Over de Oostkrant
De Oostkrant verschijnt sinds 2010 vier keer per jaar huis-aan-huis in een oplage van 14.000. Het bestuur en de onafhankelijke redactie bestaan uit vrijwilligers uit de wijk. Motto: de krant van en voor alle bewoners in Oost. De krant is mede mogelijk door steun van adverteerders en een bijdrage uit het gemeentelijke initiatievenfonds.
Meer informatie: www.oostkrant.com of bestuur@oostkrant.com

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail