25 november: Hollands Glorie

Hollands Glorie is een indrukwekkende multimedia voorstelling over het werk en het leven van de oude Hollandse en Vlaamse Meesters.

Hollands Glorie

Voor het eerst in haar bestaan wijdt de Hermitage Amsterdam een tentoonstelling aan een van de opzienbarendste schatten van de Hermitage in St.-Petersburg: Hollandse Meesters.Voor de tentoonstelling ‘Hollandse Meesters uit de Hermitage. Oogappels van de tsaren’ zijn 63 werken van 50 schilders geselecteerd, waaronder 6 schilderijen van Rembrandt. 
 

Hollands Glorie in het Hermitage Concert. 

Een schilderachtige multimedia voorstelling over Hollands Glorie in de Hermitage in Sint-Petersburg.

Theatermaker Hans Visser en zijn Russische collega Irena Filippova duiken in de geschiedenis van dit grootste museum ter wereld. Ze gaan op zoek naar de muziek en verhalen achter deze bijzondere collectie. Het levert een buitengewone, één uur durende muzikale reis op langs de wereldschatten en 250 jaar Russische geschiedenis. 

Hans Visser is bekend geworden als gitarist van Flairck en Hans Visser & Friends. Irena Filippova is een Russisch/Nederlandse zangeres en accordeoniste.

 

Zaterdag 25 november
15.00 uur
Toegang: € 12,50

Aanmelden: