Fotoexpositie Aad van der Tas

Licht in de stad – Aad van der Tas (jan-feb)

Aad van der Tas is in 1957 geboren in Zoetermeer en woont vanaf 1981 in Utrecht. Hij fotografeert nu ruim vijf jaar de stad Utrecht. Zijn foto’s zijn zwart/wit en hebben meestal betrekking op het licht zoals dat in de stad voorkomt.

Parijs staat bekend als de lichtstad van Europa, vaak verwijzend naar de lichten langs de Seine die de stad dag en nacht verlichten. Een andere betekenis van deze naam verwijst naar de verlichting als stad van cultuur en kunst.
Aad wil met deze foto’s de schoonheid van de stad, zijn woonplaats Utrecht, laten zien. De foto’s zijn dichtbij zijn woonplek gemaakt en geven een impressie van de verschillende jaargetijden en weersomstandigheden door het jaar heen.

Aad laat zich inspireren door de mystieke religie waarin licht altijd een belangrijke rol heeft gespeeld. Veel religieuze teksten verwijzen naar het licht. Het licht van Kerst en Pasen verwijzen naar een nieuw begin. Daarnaast wordt het licht vaak gebruikt in combinatie met de duisternis en dat uiteindelijk het licht zal overwinnen.

Gratis te bezichtigen tijdens openingsuren Podium Oost

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail