21 januari: Boekpresentatie Mehrnaz Salehi

Op zondag 21 januari presenteert Mehrnaz Salehi haar boeken die in het Perzisch én in Nederlandse vertaling verschenen zijn.

Een gevarieerde middag met sprekers, muziek en voorlezingen en verloting van een van de boeken!

Centraal staan de boeken uit de reeks Makani Digar (Ergens Anders) waarvan inmiddels drie delen verschenen zijn en nog meer delen zullen verschijnen. Bij de presentatie zullen meerdere sprekers iets over haar boeken vertellen en zullen fragmenten worden voorgelezen. Bovendien zijn er gastoptredens van diverse bevriende musici. En uiteraard zullen haar boeken te koop zijn.

Mehrnaz Salehi woont al ruim dertig jaar in Utrecht. Zij is geboren en getogen in Iran maar vluchtte naar Nederland nadat Khomeini aan de macht kwam. Naast haar werk als docent ontwikkelde ze eerst haar zangtalent en daarna begon ze te schrijven, in haar moedertaal, het Perzisch. Haar eerste boek verscheen in 2011 en inmiddels heeft zij zes publicaties op haar naam staan, zowel in het Perzisch als vertaald. Een bijzondere plaats wordt ingenomen door de reeks Makani Digar (Ergens Anders) waarvan recentelijk deel drie is verschenen en dat op zijn minst nog één vervolg krijgt. De boeken nemen je mee naar een andere wereld en naar een andere tijd vol mysterie en aparte personages. Salehi schrijft bijzonder beeldend, men ziet het verhaal als het ware als een film voor zich. De wereld die zij creëert wordt niet in hapklare brokjes opgediend, Salehi springt heen en weer van plaats naar plaats en in de tijd, binnen de afzonderlijke boeken en tussen de delen. Langzaam ziet de lezer allerlei dwarsverbanden ontstaan.

Boekpresentatie Mehrnaz Salehi
Zondag 21 januari
15.00 – 17.00 uur
Entree gratis