10 februari: Try-out voorstelling van Tjerk Ridder – In het Licht van Martinus + Samen Delen Buffet

Op zaterdagavond 10 februari speelt Tjerk Ridder een try-out van zijn nieuwe multimediale theaterprogramma ‘In het Licht van Martinus’ bij Podium Oost. Ondersteund door band en filmfragmenten vertelt en zingt Tjerk over de ervaringen van deze bijzondere pelgrimstocht van Eiffeltoren naar Domtoren. Voorafgaand aan de voorstelling biedt Podium Oost ruimte voor een Samen Delen Buffet.

Tjerk Ridder is Utrechts theatermaker, muzikant en schrijver. Maar tegelijk: reiziger, verteller en inspirator. Afgelopen zomer was Tjerk onderweg met zijn derde reis – en theaterproject. Samen met zijn ezeltje Lodewijk liep hij een sociaal-culturele pelgrimstocht van Parijs naar Utrecht, langs de Europese culturele Martinus route.

Lang geleden deelde Martinus van Tours, ofwel Sint Maarten, zijn mantel met een bedelaar bij de poort van de Franse stad Amiens. De manteldeling staat symbool voor barmhartigheid en solidariteit en inspireert al eeuwen vele mensen in Europa. Onderweg verkende Tjerk het thema delen in onze huidige samenleving. Wat betekent delen voor jou en mij in deze tijd van veranderingen? Zoals het delen van tijd, kennis, verdriet, liefde, voedsel en bezit. Zijn we in staat om werkelijk te delen met elkaar in ons dagelijks leven, als het gaat om onze eigen buurt, om Europa en om onze planeet? Zijn we in staat om vrede met elkaar te delen?

Samen Delen Buffet
voorafgaand aan try-out voorstelling Tjerk Ridder – In het Licht van Martinus

Podium Oost zorgt voor soep en brood; als bezoeker neem je ook een hapje mee! Hierbij kun je denken aan een salade, een hartige taart, kazen. Iets dat je zelf lekker vindt en graag met een ander deelt. Kortom een smakelijke en gezellige opwarmer voor ‘In het Licht van Martinus’ waarbij je wijkgenoten kunt ontmoeten.

Je bent als bezoeker van de voorstelling vanaf 17.30 uur van harte welkom voor het Samen Delen Buffet. Graag vooraf aanmelden. Voor het buffet kan Podium Oost 60 gasten verwelkomen, voor de voorstelling zijn 100 plaatsen beschikbaar. Wat overblijft van het buffet gaat zoveel mogelijk naar de Voedselbank of aanverwante instelling.

zaterdag 10 februari 2018
Buffet: 17.30 uur – 19:30 uur
aanvang voorstelling: 20.00 uur
entree: 8,50 euro

Meer informatie over de voorstelling op tjerkridder.com

Aanmelden kan via onderstaand contactformulier. Graag duidelijk aangeven of je naar het Samen Delen Buffet komt (en dus een hapje meebrengt) en/of de voorstelling.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail