9 februari: Requiem Waarheen Leidt de Weg

Onder de titel ‘Waarheen leidt de weg?’ vertellen zes bewoners van Utrechtse buurten hun levensverhaal. Ieder met een andere (geloofs)overtuiging, achtergrond en levenspad. Wat zijn hun gedachten over de dood en hoe bepalend zijn die voor hun leven?

De opmerkelijke Utrechtse levensverhalen zijn op muziek gezet door vier hedendaagse gerenommeerde componisten. De verhalen en de muziek vormen samen een unieke muzikale vertelling over leven en dood, hoop en angst, schuld en bevrijding.

Waarheen leidt de weg? is een initiatief van documentairemaker en Gouden Kalf winnares Ellen Blom. Het requiem wordt uitgevoerd door Insomnio en het Nederlands Kamerkoor, in samenwerking met Stut Theater, Zangschool Utrecht en de zes hoofdpersonen.

Op 5 november is het Requiem in Tivoli-Vredenburg in première gegaan. Het Requiem vormt ook de basis voor een serie documentaires die later dat jaar bij de NPO worden uitgezonden.

Vrijdag 9 februari
20.00 uur
Toegang: € 10

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail