18 februari: Belcanto concert

Zondag 18 februari zal de jonge talentvolle sopraan Ksenija Celner in Podium Oost optreden met Belcanto-repertoire. U kunt genieten van aria’s en liederen van Händel, Rossini en Donizetti.

Ksenija wordt begeleid door pianist Thijn Vermeulen.

Ksenija Celner begon haar formele muzikale opleiding in Servië op achtjarige leeftijd. Op advies van haar leraren startte ze op 15-jarige leeftijd met zanglessen. Na zes jaar vervolgde ze haar formele muziekopleiding aan de afdeling voor klassieke zang van de muziekschool “Jovan Bandur” (Servië) en studeerde daar in 2008 af.

In 2010 verhuisde ze naar Nederland om haar bachelor- en masteropleiding aan het Conservatorium van Utrecht voort te zetten, waar ze in 2015 in de klas van de bekende Nederlandse sopraan mevrouw Charlotte Margiono is afgestudeerd.

Celner heeft masterclasses gevolgd van wereldberoemde kunstenaars zoals Dame Emma Kirkby, Dame Ann Murrayte, Deborah York en Janet Williams.

In 2017 vertolkte Ksenija de rol van Armida in Handel’s Rinaldo tijdens het Mezzano Festival in Italië en de titelrol van Dafne in een dramatische cantata van Handel, Apollo e Dafne in Utrecht.   Andere opera rollen in het repertoire van Ksenija Celner zijn Serpina (La serva padrona), Die Erste Dame (Die Zauberflöte), Contessa di Folleville (Il Viaggio a Rems) en Pepa de Zigeuner (Een vingança da Cigana). Sinds 2016 is Ksenija lid van het koor van Opera Zuid.

Thijn Vermeulen is een veel gevraagd pianist van zangers, instrumentalisten en ensembles. Thijn treedt ook op als solo pianist. Hij heeft gestudeerd aan het Conservatorium van Utrecht bij Katia Veekmans in de Bachelor (2010) en bij Henry Kelder in de Master of Music (2013). Tijdens die Master van drie jaar heeft hij zowel specialisaties kamermuziek/ensemble als begeleider- en correptitorschap gedaan.

Thijn is op projectbasis werkzaam als repetitor en pianist voor het Utrechts Conservatorium, voor Opera Noord-Holland Noord, B.O.O.M! Bold Opera On the Move.

Thijn vormt met alt Nicky Bouwers het duo Bouwers Vermeulen. Op hun cd “To Live, To Love” brengen zij liedrepertoire van Brahms, Fauré, Glinka en Elgar ten gehore. Met de internationaal bekende Thereminist Thorwald Jørgensen treedt Thijn op als duo Jørgensen Vermeulen; onder andere op het Festival Classique, Radio 4, in de Hermitage en op het NODE Festival in Lausanne. En Thijn is de vaste pianist van Ensemble VI, een blaaskwintet met piano.

Zondag 18 februari
15.00 uur
entree € 6,50

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail