8 april: Roodkapje… meer dan een sprookje

Een muzikale vertelling.

“Er was eens een meisje met een rood kapje. Ze wilde haar grootmoeder gaan bezoeken…”

Zo begint het oeroude sprookje. Eeuwenlang noemen we haar bij ons Roodkapje, in Engeland Little Red Riding Hood en in Duitsland Rotkaeppchen… Maar ze leeft ook in Turkije en China.
Waar komt ze vandaan? Is ze via de zijderoute vanuit China naar Europa gereisd? Of andersom? Is ze afkomstig uit het sprookje “De wolf en de kinderen” dat tweeduizend jaar geleden al verteld werd in het Midden-Oosten? En de talrijke versies in Afrika waar komen die dan vandaan? Is het thema zo diepgeworteld, dat er onafhankelijk van elkaar allerlei culturen hun eigen Roodkapje tot leven brachten?

Social Media
En nu treffen we haar aan op Facebook en Youtube. En de wolf? Ook die laat zich zien op sociale media. Jacqueline Broeyer zal ons meenemen op die spannende cultuurhistorische zoektocht. Jan Duindam zal met zijn muzikale bijdrage kracht en fantasie aan de middag verlenen.

Vooral zal de nadruk liggen op hoe Roodkapje in de Europese literatuur en cultuur wordt gepresenteerd.

“…en ze leefden nog lang en gelukkig”.

Zondag 8 april
15:00 uur
Entree: €5,-
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail