22 april: Carmen en Csárdás

Opera / operette- estafette. Bekende melodieën en meezingers. In scene, met kostuums en piano. Nederlandse spreekteksten en spreekstalmeester. Voor alle leeftijden, voor operabeginners en voor liefhebbers van heerlijke melodiën. Het publiek kan een aantal liederen meezingen, zoals Toreador, Brüderlein en Libiamo.

In Podium Oost heerst er op zondagmiddag 22 april een passievolle sfeer. Met de uitdagende Carmen, een stel zigeunerinnen,  Spaanse dans en opzwepende melodieën.

De vrouwen zingen hun verlangen. Een Csárdás trilt van hartstochtelijke heimwee naar Hongarije.  En wat te denken van : “Jij zult de keizer van mijn ziel zijn”. Ook is er het verhaal van de jonge jager droomt van de prachtige woudnimpf Vilja. En soms slooft  een vrouw zich uit om in de gunst te komen van een weldoener.

Warmbloedige  mannen die met hun hartstochtelijke stemmen de vrouwen proberen te betoveren. De parelvissers zingen een duet over de liefde van weleer, die zij als schim weer voor zich zien. De toreador probeert de vrouwen te charmeren met zijn elegante kracht, een soldaat aan de Wolga vraagt om een engel. En soms is er een man die zijn macht denkt te gebruiken, maar is zijn prooi hem te slim af. Graaf Orlovsky neemt u mee naar een uitzinnig decadent feest en samen met hem heft u het glas. En vraagt u hem dan waarom hij dat zo doet? Dan is het antwoord: dat is bij mij gewoonte!

Met een goed glas en een verwen-versnapering is het een middag om bij weg te dromen.

Arti Vocaal verenigt (semi-) professionele zangers voor dit prachtige programma. Ieder half jaar zijn zij in wisselende samenstelling te zien in Podium Oost, waar zij vorige herfst de klucht Le Nozze di Figaro van Mozart opvoerden.  Ze zorgen steeds voor een gevarieerd programma met voor elk wat wils: wat passie en wat vrolijkheid en natuurlijk vormen de melodieën een feest van herkenning.  Dit keer is er veel mee te zingen, u krijgt de teksten in het programmaboekje bij binnenkomst.

De bezoeker wordt meegenomen in de verhalen door onze spreekstalmeester. Hij vertelt aan het begin van ieder stuk wat er komen gaat. De door de zangers gesproken teksten zijn ook in het Nederlands. Deze voorstelling is heel geschikt voor een middagje uit voor jong en oud.

Arti Vocaal voor de voorstelling Carmen en Csardas

Arti Vocaal is een amateurgezelschap van (semi-) professionele zangers.  De meeste zangers hebben een ander beroep, maar streven intensief naar een zo hoog mogelijke professionele kwaliteit: ze zingen en acteren, spelen in kostuum, met rekwisieten en decors.

Arti Vocaal maakt opera’s en operette toegankelijk voor niet-opera publiek door de de originele operastukken te zingen en de tussenteksten in het Nederlands te spreken. Zo blijft het verhaal begrijpelijk en hoeft niet iedere zin uit het Italiaans vertaald te worden. Bovendien is er een spreekstalmeester met hoge hoed. Hij gaat samen met het publiek de verhaallijn langs en geeft soms commentaar; een voorstelling op zichzelf.

Zondagmiddag 22 april
15.00 – 17.15 uur 
Entree: 12.50 euro
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail