april – juni: expositie De Kracht van Kunst

Grietje van Ginneken en Floribert Kadima Moussa maken samen kunst; etsen en prachtige lino´s met vrolijke kleuren en teksten. Zij, kunstenares en geboren in Brabant. Hij, vluchteling en afkomstig uit Congo, leerden elkaar kennen via het ‘maatjesproject’ van de Noodopvang Dakloze Vreemdelingen in Utrecht. Grietje werkt daar bij het wekelijkse spreekuur en stimuleerde Floribert om iets te doen met de verhalen uit zijn land. Bezig zijn met kunst maakt dat hij de onzekerheid over zijn toekomst voor even kan vergeten. Het is nog onzeker of Floribert een verblijfsvergunning krijgt. De Noodopvang biedt in de tussentijd bed, bad, brood en begeleiding. Het resultaat van de samenwerking tussen Grietje en Floribert is te zien op de expositie met de toepasselijke naam ‘De kracht van kunst. ‘

Een kaartenmapje van het werk is te koop bij Podium Oost.

De voorzitter van de Stichting Noodopvang Dakloze Vreemdelingen Utrecht, Henk Brandt, opende de expositie op 29 april.

De expositie is vrij toegankelijk in de entree van Podium Oost tijdens openingstijden.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail