(Afgelast)27 mei: Cisca Dresselhuys: Blijf Nieuwsgierig!

Wegens omstandigheden gaat de lezing van Cisca Dresselhuys over ouder worden niet door.

Ouderen moeten hun plaats in de maatschappij terug eisen. Daarover vertelt Ciska Dresselhuys , voormalig hoofdredacteur van Opzij op zondag 27 mei over. Zij gaat over het onderwerp ook graag in discussie met de aanwezigen.

Vanaf 2019 bestaat de helft van de Nederlandse bevolking uit mensen ouder dan 50 plus. En ze leven ook langer dan vroeger. De nieuwe generatie ouderen laat zich niet afschrijven of wegstoppen in een verzorgingshuis. Maar er wordt nog steeds stereotypisch over ouderen gedacht. Ze houden niet van verandering, zijn niet meer flexibel en veel ziek. Ouderen worden maatschappelijk als een lastenpost gezien; wat kost die vergrijzing ons wel niet…..? Cisca Dresselhuys draagt met verve uit dat je eigen positieve houding en een andere houding van de buitenwereld ten opzichte van oud zijn je zelfbeeld, zelfwaardering en positie in de maatschappij positief bepalen.

Je wordt op een goede manier oud door:
* regie over je eigen leven houden
* een gevoel van verbondenheid met anderen en de wereld om je heen behouden.

Zondag 27 mei
Tijd 16.00 uur
Toegang € 5,-

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail