September expositie: Jolanda de Ridder

Vanaf 9 september is in de entree van Podium Oost de expositie met schilderijen van Joland de Ridder (1966) vrij te bezoeken.

Na de opleiding tot docent Engels en geschiedenis, was Jolanda een aantal jaren docent Engels. Vervolgens heeft zij zich verder verdiept in sterrenkunde en  daarin een mastersopleiding voltooid. Bovendien volgde ze de Beeldende Route van Artibus. Sinds 2013 is zij lid van Kunstcollectief J. Nac.Haar werk draait vaak om structuren die veranderen. “De structuren die ik verbeeld, tonen vaak processen uit de wereld om me heen. Ze ontstaan, verworden soms tot bouwsels of weefsels, ze komen samen, ze vallen uiteen, raken verward of komen in verdrukking. Ik laat deze veranderingen zien. Als uitgangspunt kies ik die momenten waar structuren ontstaan of al zijn gevormd en volg hun ontwikkeling, soms tot het uiteindelijke verval.”

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail