12, 13 en 14 oktober: Lustrum Podium Oost

Vijf jaar Podium Oost

Groot feest voor iedereen op 12, 13 en 14 oktober

Startschot door Burgermeester Jan van Zanen vrijdag 12 oktober 17:00 uur

‘Een groot feest, waar alle wijkbewoners aan hun trekken kunnen komen.’ Dat moet, volgens Podium Oost voorzitter Hans Elsendoorn, de viering van het eerste lustrum op 12, 13 en 14 oktober worden. Met als centraal thema ‘Utrecht’ met extra accent op Utrecht oost. “En het moet aansluiten bij wat de vrijwilligers van Podium Oost in de afgelopen 5 jaar samen hebben opgebouwd: een combinatie van de traditionele buurthuisactiviteiten gekoppeld aan een uniek cultureel en informatief programma.”

Jan van Zanen, Burgermeester Utrecht

12 oktober: Receptie

17:00 – 19:00 uur
Vrijdag 12 oktober geeft burgemeester en wijkgenoot Jan van Zanen het startschot voor het feestweekend. Vanaf 17:00 tot 19:00 uur is iedereen welkom om met de vrijwilligers en het bestuur het glas te heffen op het feit dat Podium Oost er nog steeds is en ook nog eens blaakt van gezondheid.
Toegang: gratis

12 oktober: Wereldkeuken

19:00 – 22:00 uur
Aansluitend gaat de Wereldkeuken open. Maandelijks organiseert Podium Oost een driegangenmenu voor wijkbewoners waarin één land centraal staat. De Wereldkeuken heeft zo ongeveer alle continenten al aangedaan. Daarom komt het thema Utrecht wel lekker dichtbij en zit aan alle gangen een Utrechts verhaal vast. Met o.a. Utrechtse gedichten van Ingmar Heytze, muziek en Utrechtse films. Lees hier meer en reserveer! 
Toegang: €15.

 

13 oktober: Kinderfeest

14.00 – 17.00 uur
Kinderfestival (tot 12 jr)
Spelletjes- en sportmiddag met muziek, optredens, dansen en workshops voor kinderen. In samenwerking met de Speeltuin de Bloesem en de MuziekFabriek.

Toegang: Gratis

13 oktober: Festival voor grote mensen

Meike Veenhoven bezingt Utrecht

20:00 uur – 24:00 uur
’s Avonds is het feest voor de bewoners in de wijk. Vanaf 20.00 uur bieden we een podium aan een brede schakering aan Utrechtse artiesten, op drie verschillende podia.

Om 22:30 speelt Meike Veenhoven op de piano. In september 2018 verschijnt haar cd Licht in de Donkerstraat, Utrecht bezongen, met liedjes die zich afspelen op bekende en minder bekende plekken in Utrecht. Markante figuren uit de Utrechtse geschiedenis worden bezongen: Utrechtse straten of plekken zoals het Luie End, de Domtoren, maar ook bijzondere winkeltjes die niet meer bestaan zoals Ruud’s Waskit aan de Donkerstraat. En Nijntje komt langs.

Daarbij willen we ook Utrechts talent ruimte bieden. Zoek je een podium, laat het ons weten. Eén podium is beschikbaar voor talent op zoek naar een publiek. We houden de toegangsprijs laag voor zo’n mooi programma.

Toegang: €5.

14 oktober: Symposium

16:00 – 18:00 uur
Zondag organiseren we een symposium waarin gasten en wijkgenoten over Utrechtse en wijkthema’s met elkaar discussiëren. Praat mee!

Sprekers zijn: Esther Vlaswinkel, medewerker van de Stad van de Toekomst; over Utrecht (Oost) in 2030. Zij zal Utrecht Oost in de toekkomst schetsen, en Ed Dammers van Planbureau voor de Leefomgeving; hij bespreekt toekomstscenario’s van grotere steden.
De sprekers gaan graag in gesprek/debat met het publiek over Wat dre verwachte ontwikkelingen betekent voor de bewoners van Utrecht(Oost).

Toegang: gratis.

Heb je ideeën over de invulling van het programma of wil je een plek op het Open Podium, laat het ons even weten. Een speciaal vrijwilligersteam is al volop bezig met de verdere invulling. We staan open voor aanvullingen. Mail je ideeën naar info@podiumoostutrecht.nl.

Download hier de poster en de flyer om voor je raam te hangen!

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail