6 oktober: Hollands Glorie

Irena en Hans Visser komen terug naar Podium Oost met hun spectaculaire multimediale voorstelling Hollands Glorie!

‘Hollands Glorie’: grootse projectie van de mooiste schilderijen en schitterende muziek

Hollands Glorie met Hans Visser en Irena Filippova. Een indrukwekkende multimedia- theatervoorstelling gemaakt en gespeeld door twee topmusici.

Combinatie van de mooiste schilderijen en muziek
Hollands Glorie is een multimedia-voorstelling over het leven en werk van de oude Hollandse en Vlaamse Meesters. Hans Visser en Irena Filippova duiken in de geschiedenis van de Lage Landen tijdens de Gouden Eeuw en gaan op zoek naar de verhalen achter beroemde schilderijen. ‘De Gouden Eeuw is voor Holland de meest indrukwekkende artistieke periodein de geschiedenis’, aldus Hans Visser. ‘In de voorstelling tonen we de allermooiste schilderijen en ondersteunen die fantastische beelden met akoestische livemuziek op gitaar, akoestische bas en accordeon. De combinatie van schilderijen en muziek is overweldigend!’

Grote variatie in onderwerpen en muziek
‘In de voorstelling wordt het leven en werk van verschillende schilders besproken. Denk aan Rubens, Rembrandt, Vermeer, Adriaen Brouwer en Hendrik Avercamp, maar ook aan de eerste vrouwelijke meester-schilder Judith Leyster en speciaal voor Podium Oost is een item over de Utrechtse caravaggisten gemaakt’. Er zijn veel verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld: politiek, landschap en steden, ijsvermaak, eten en drinken, het boerenleven,notabelen, maar ook erotiek’, aldus Visser. Het muziekrepertoire in Hollands Glorie is gevarieerd. Het is een mix van ballades, instrumentals en improvisatie. Ook zijn er een paar zeventiende-eeuwse liedjes. Ook het Flairck-verleden zal herkenbaar zijn.

Geschikt voor de jeugd
‘Deze voorstelling is zeker ook geschikt voor de jeugd’, beaamt Visser. ‘De jongere bezoeker krijgt op een aangename en vooral makkelijke manier geschiedenisles.’

Hollands Glorie geeft op een eigentijdse manier een goed beeld van de geschiedenis van ons land, van onze schilders en de Gouden Eeuw.

Zaterdag 6 oktober
19:30 – 21:30
€12,50 excl. servicekosten

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail