28 oktober: Lezing boek ‘Voer – Vaart maken met voedseltransitie’

Misoogsten door droogte en klimaatverandering. Stalbranden waarbij duizenden varkens overlijden. Gifschandaal in de pluimveehouderij. Iedereen is het erover eens dat er iets moet veranderen aan ons voedselsysteem. Onze huidige intensieve productie zou plaats moeten maken voor een meer duurzame. We moeten anders gaan eten; gezonder, minder bewerkt, plantaardiger. De vraag is alleen hoe?

Daar gaat` Voer – Vaart maken met de voedseltransitie` over, het boek dat Youetta Visser en Sandra van Kampen schreven over hun trektocht in een stoere bus door Nederland. Ze interviewden boeren, wetenschappers, koks, ondernemers, banken, voedselcollectieven, die al bezig zijn met deze transitie. Na afloop van de lezing is er gelegenheid tot vragen en debat.

Een prikkelende zondagmiddag voor iedereen met interesse in een ander voedselsysteem.

Zondag 28 oktober
Tijd: 16.00 uur
Toegang: € 5,00 excl. servicekosten

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail