25 november: ‘Blijf Nieuwsgierig’ door Cisca Dresselhuys

`Blijf nieuwsgierig`: Cisca Dresselhuys over de emancipatie van ouderen

De cijfers spreken voor zich; in 2019 bestaat de helft van de Nederlandse bevolking uit mensen die ouder zijn dan 50 jaar. En er zijn niet alleen meer ouderen, ze leven ook langer. De nieuwe generatie ouderen woont dan wel niet meer in een bejaardentehuis, want die zijn afgeschaft, maar ze worden vaak  wel als stereotype oudere benaderd. Ze houden niet van verandering, zijn vaak ziek en zeker niet flexibel. Ze zeuren en zijn maatschappelijk een lastenpost. Wat kost die vergrijzing ons wel niet?

Cisca Dresselhuys draagt met verve uit dat je eigen positieve houding, emancipatie zo je wilt, ook van invloed is op de houding van de buitenwereld ten opzichte van ouderen. Ze breekt met het stereotype en gaat in op de beeldvorming. Het belangrijkste is om de regie over je leven te bewaren en een gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen te behouden.

 

Zondag 25 november
Tijd: 16.00 uur
Toegang: € 5,00 excl. servicekosten

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail