2 december: Black Mirror

Black Mirror, ‘zwarte spiegel’, is een Britse televisieserie die de snelle technologische ontwikkelingen in de 21ste eeuw als onderwerp heeft. De serie werd razend populair na de eerste aflevering in 2011. Het is een zoektocht naar de bijwerkingen van de ‘drug’ die technologie zou zijn. Black Mirror schetst, vaak met hulp van satire, een zwartgallig toekomstbeeld.
De titel is ontleend aan een telefoonscherm dat uitstaat, als je naar het scherm kijkt zie je een reflectie van jezelf als in een zwarte spiegel.
Studenten van het University College Utrecht laten een aantal fragmenten van de serie zien en gaan in gesprek met docenten en onderzoekers van de Universiteit Utrecht over het zwarte toekomstbeeld van de serie en de vraag hoe reëel de scenario’s van Black Mirror zijn.

Sprekers zijn

  • Hoogleraar bètawetenschappen Dr. Mehdi Dastani
  • Bioloog Dr. Bas Defize
  • Filosoof Dr. Rob van Gerwen

Zondagmiddag 2 december
16.00-18.00 uur (inloop vanaf 15:30 uur)
Toegang 5 euro excl. servicekosten, gratis met studentenkaart (wel graag even op Facebook aangeven dat je komt!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail