31 maart: Black Mirror 2: Men against fire

Waarom schetsen films en series zo vaak zwartgallige en negatieve toekomstbeelden? In deze tweede bijeenkomst over Black Mirror op zondag 31 maart staat de aflevering ‘Men against fire’ over soldaten centraal. Door middel van een implantaat groeien de soldaten uit tot nietsontziende vechtmachines die niet voelen, ruiken of horen wat ze aanrichten. Ze voelen zich tevreden dat ze de kakkerlakken, de gecreëerde vijand, hebben uitgeschakeld.

Oprukkende technologie, een zwartgallig toekomstbeeld en een vrachtlading morele dilemma’s, dat zijn de ingrediënten van de populaire Netflix-serie Black Mirror. De eerste aflevering van de serie werd geproduceerd in 2011 en werd al gauw een productie die je gezien  moest hebben.

Kom kijken en luisteren naar de discussies hierover in een serie gesprekken over Black Mirror, (Zwarte Spiegel),  georganiseerd door studenten van het University College Utrecht.

Zondag 31 maart
Tijd: 16.00 uur
Toegang: € 5,00

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail