28 april: Boekpresentatie Mehrnaz Salehi

Op zondag 28 april 2019 presenteert Mehrnaz Salehi in Podium Oost haar boeken die in het Perzisch én in Nederlandse vertaling verschenen zijn. Centraal staat het vierde en laatste deel uit de reeks Makani Digar (Ergens Anders). Dit is onlangs verschenen in het Perzisch, hopelijk is op 28 april ook de Nederlandse vertaling klaar. Bij de presentatie vertellen meerdere sprekers iets over de boeken van Salehi en worden fragmenten voorgelezen. Ook zijn er gastoptredens van diverse bevriende musici. En uiteraard zijn haar boeken deze middag ook te koop.

Mehrnaz Salehi woont al ruim dertig jaar in Utrecht. Zij is geboren en getogen in Iran maar vluchtte naar Nederland nadat Khomeini aan de macht kwam. Naast haar werk als docent ontwikkelde ze eerst haar zangtalent en daarna begon ze te schrijven in het Perzisch, haar moedertaal. Haar eerste boek verscheen in 2011 en inmiddels heeft zij zeven publicaties op haar naam staan. Een bijzondere plaats neemt de reeks Makani Digar (Ergens Anders) in. De boeken nemen je mee naar een andere wereld en naar een andere tijd vol mysterie en vreemde personages. Salehi schrijft bijzonder beeldend, men ziet het verhaal als het ware als een film voor zich. De wereld die zij creëert wordt niet in hapklare brokjes opgediend. Salehi springt heen en weer tussen plaatsen en in de tijd, binnen de afzonderlijke boeken en tussen de delen. Langzaam ziet de lezer allerlei dwarsverbanden ontstaan.

Zondag 28 april 2019
Tijd: 15.00 uur
Toegang: Gratis

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail