18 april: Voorlichting over babbeltruc door wijkagent

Op donderdag 18 april  komt de wijkagent naar Podium Oost om te vertellen over hoe dieven met babbeltrucs binnenkomen en geld en waardevolle bezittingen stelen.

Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Ze doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. De politie is alert op deze vorm van diefstal. Kom op donderdag 18 april naar Podium Oost en hoor hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt van babbeltrucs

Donderdag 18 april
Tijd: 13.30 uur
Toegang: Gratis

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail