3 november: CAMINO documentaire over een pelgrimstocht

DE FILM DIE IEDERE WANDELAAR GEZIEN MOET HEBBEN
Na de première van de documentaire Camino, tijdens het International Film Festival Rotterdam, trekt Martin de Vries met zijn film langs de Nederlandse steden. Op 3 november sluit hij zijn indrukwekkende tournee af in Podium Oost met een speciale vertoning van de documentaire en hij beantwoordt dan ook vragen van het publiek.

“Alles in me zei me dat ik het moest doen.” Martin de Vries, ooit de montagerechterhand van Koot & De Bie, besloot om zonder noemenswaardige voorbereiding de Camino te gaan lopen, de beroemde pelgrimstocht van Le Puy-enVelay in midden-Frankrijk naar Santiago de Compostella in Noordwest-Spanje. De voettocht van 1600 kilometer legde hij in bijna zeventig dagen af. Met een rugzak op en een GoPro en iPhone in de hand maakte hij een zelfportret. Hij filmt zichzelf, zijn voeten, zijn schaduw, het pad, de velden en de bossen en probeert te achterhalen waarom hij dit avontuur is aangegaan.
Inmiddels hebben meer dan 10 000 mensen de documentaire Camino gezien.
“Niet slecht voor een film waarvan ik vooraf dacht dat hij alleen in een Utrechts buurthuis te zien zou zijn”, aldus De Vries. De documentaire werd in juni bekroond met de Kristallen Film Award. Op zondag 3 november is de documentaire nog één keer te zien in Podium Oost.

Wanneer: Zondag 3 november
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Toegang: € 12,50

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail