27 oktober: Beelden aan de Maliebaan

Iedere inwoner van Utrecht kent de Maliebaan, Utrechts mooiste en beroemdste laan. Dat daar ook een aantal beeldhouwwerken staat is misschien minder bekend. In 1983 werden de eerste vier beelden geplaatst. Inmiddels telt de beeldenroute zeventien beelden.
Wat weten we eigenlijk van deze beelden?
Sinds wanneer staan ze er en wie hebben ze gemaakt? Waarom alleen van vrouwelijke kunstenaars? Hoe staan de beelden
er tegenwoordig bij?

Bent u ook nieuwsgierig? Kom dan op zondag 27 oktober naar de lezing van kunsthistorica Cora Rooker.

Cora Rooker is kunsthistorica en afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. De laatste jaren houdt zij zich bezig met het geven van rondleidingen in de grote museavan Nederland. Ook geeft zij lezingen en cursussen algemene kunstgeschiedenis,17e-eeuwse kunstgeschiedenis en architectuurgeschiedenis.

Wanneer: Zondag 27 oktober
Tijd: 16.00 uur
Toegang:  € 5,-

Foto beeld: Voortschrijdende danseres van Fioen Blaisse

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail