Expositie Evelien de Goeij

Evelien de Goeij wordt in 2011 door Kunstliefde gespot als ‘belofte’, wanneer  ze afstudeert aan de academie voor beeldende kunsten in Utrecht (HKU). De commissieleden vinden Evelien, in 1989 in Amersfoort geboren, een kunstenares die alles in zich heeft om ‘door te groeien’.
Is het een ets? Een litho? Of een houtskooltekening? Het zijn een krastekeningen. Evelien is veelzijdig, en werkt in verschillende disciplines. Ze maakt grafiek, hout(wand)plastieken, krastekening en fotografeert. De kunstenares is geïnteresseerd in architectuur, wat duidelijk wordt bij het zien van haar werk. Haar krastekeningen maakt ze op dik, zwart geschilderd karton. Ze laten stapelingen zien van huizen en gebouwen in stedelijke situaties. Evelien tekent gefingeerde stadsgezichten, maar ook bestaande.
Haar grafisch werk bestaat uit houtsneden en steendrukken (litho’s). Ook hierin overheerst de architectuur, hoewel zeer vrij weergegeven. Ze stapelt huizen torenhoog op elkaar, waardoor er geen horizon meer te zien is. Zo nu en dan neemt ze een zijweg en maakt litho’s van spoorbanen. Ze is gefascineerd door het lijnenspel die de rails, de bovenhangende kabels en de dwarsliggers met elkaar vormen. Ook in haar wandplastieken speelt architectuur een hoofdrol. Zo creëert ze abstracte wooneenheden, driedimensionale ruimtes, ieder met een eigen schaduwwerking. Haar wandplastieken noemt ze ‘Stadsstapelingen’.
Wanneer: vanaf zondag 2 juni, 16.00 uur
Waar: inloop Podium Oost

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail