Inloop Computer Café

Hoe vind ik de juiste internetverbinding? Waarom blijft het scherm zo staan? Wat is toch dat geluidje dat ik steeds hoor? Josephine Kestens en Philip Sijbrandij hebben antwoord op alle digitale vragen. Josephine en Philip vinden het belangrijk om goed de tijd te nemen voor de digitale problemen. “Vlug ‘even laten zien hoe het moet’ helpt niet. Wij nemen rustig de tijd om een oplossing voor het probleem uit te leggen en herhalen de stappen die we nemen. Zo kunnen ze het zelf oplossen als het nog een keer gebeurt.” WHATSAPP “Veel mensen willen beginnen met WhatsApp, voor het contact met de kleinkinderen of omdat de buurt een buurtapp heeft. Hiervoor moet er een smartphone komen, maar ze hebben geen idee hoe deze moeten gebruiken. Daar kunnen wij dan mee helpen” APPIE “Mensen vinden het fantastisch om apps als die van de Albert Heijn te ontdekken, voor de bonusaanbieding. Ook de apps van bijvoorbeeld 9292OV en de NS zijn populair. Laatst was er iemand die veel musea bezocht. Dan kunnen we laten zien dat een museum vaak ook een eigen app heeft. Zoals die van het Rijksmuseum, waar je schilderijen kan bekijken of tours kan volgen. Zo wordt het gebruik vanzelf leuk, en niet alleen moeilijk en eng.

Tijd: 13.00 – 15.00 uur
Toegang: gratis
Waar: inloop Podium Oost

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail