Waldy Vastrick herdenking expositie

Een blik naar een andere dimensie
Old soldiers never die en kunstenaars gaan nooit met pensioen. De Utrechtse beeldend kunstenaar, kunsthistoricus, wiskundige en pianist/organist Waldy Vastrick krijgt vanaf 28 september een herdenking expositie in Podium Oost en Galerie Kapper.

Waldy Vastrick overleed drie jaar na het tragische verlies van zijn geliefde en muze Ans op 81 jarige leeftijd. Hij liet meer dan 300 schilderijen na, die zijn zoektocht naar existentiële vragen accentueren en ook een synthese vormen van de heftige ontwikkelingen die hij als mens en kunstenaar sinds de jaren vijftig doormaakte. Hij werd in 1936 geboren als zoon van een steenhouwer en ontwikkelde zich al snel als een buitenbeentje. Muziek, lezen en tekenen waren belangrijker dan andere zaken waarmee jochies zich in hun puberteit bezighouden. Tegelijkertijd was hij een uiterst sportief type; een goede zwemmer en judoka (zwarte band). Behalve steenhouwen vond pa Vastrick dat hij een goed vak moest leren dus werd Waldy betonconstructeur, maar de onbegrensde nieuwsgierigheid van de jonge Vastrick kende geen grenzen. Hij voltooide het conservatorium (orgel en piano), de kunstacademie en koos aansluitend ook nog voor een zeer brede universitaire studiecombinatie: kunstgeschiedenis, wiskunde, letterkunde en architectuur. Bij zijn afstuderen stonden de hoogleraren Singelenberg en Reinink (architectuur), Carel Blotkamp (moderne kunst) en Van der Blij (wiskunde) hand-in-hand om de bul uit te reiken. Terwijl hij in al die vakgebieden uitstapjes maakte, gaf hij jarenlang les aan de Toneelacademie in Maastricht en de Dansacademie van Tilburg (theatrale vormgeving) en werkte hij als architectuurcriticus vele jaren voor de Brabant Persbladen en bleef het tekenen en schilderen zijn alles overheersende passie. Waldy Vastrick maakte duizenden ontdekkingsreizen naar een andere dimensie. Met zijn schilderijen kunnen we eeuwig met zijn creatieve geest meereizen.

Wanneer: vanaf 28 september
Waar: Inloop Podium Oost
Tijd: maandag t/m vrijdag vaan 9 tot 5 uur (handig om even te bellen of de ruimte niet verhuurd is: 030-2581994)
Toegang: Gratis

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail