29 september: Geef de wijk een stem

KRIJG INVLOED OP HET GEMEENTELIJK BELEID
“Waarom geef je de inwoners van de wijk geen inspraak over de inspraak?” Podium Oost-voorzitter Hans Elsendoorn wacht niet tot de gemeente haar standpunt daarover heeft bepaald. Samen met de redactie van de Oostkrant wil hij een reeks debatmiddagen organiseren waarin wijkbewoners zich kunnen uitspreken over het gemeentelijk beleid. Hoe dat moet? Hans Elsendoorn: “Dat horen we nu juist graag van de wijkinwoners zelf. We bieden ze alleen een podium waarop ze hun mening kunnen geven en met elkaar in debat gaan. Over de manier waarop de wijkbewoners de inspraak zelf willen organiseren. Maar ook over de thema’s waarop ze inspraak willen.”

PODIUM VOOR DE WIJK
Elsendoorn vindt het vanzelfsprekend dat Podium Oost zijn rol als ontmoetingsplaats voor wijkbewoners ook op deze manier invult. “ We willen het leefklimaat van de wijk verbeteren. Dat gebeurt met sociale en culturele activiteiten maar ook door de inwoners zelf een podium te geven.”

VOOR HET EERST
“Samen met de Oostkrant zijn we van plan elk kwartaal de wijk de mogelijkheid te geven om over een speciaal onderwerp met elkaar in gesprek te gaan. Dat heeft natuurlijk alleen maar zin als de inwoners van de wijk breed van zich laten horen. Daarom roep ik alle wijkbewoners op om naar elkaar te komen luisteren en mee te praten. We begroeten graag zoveel mogelijk mensen, dus ook die voor het eerst een voet over de drempel van Podium Oost zetten.”

Wanneer: Zondag 29 september
Tijd: 16.00 uur
Toegang: Gratis

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail