22 maart: Politiek links en rechts, waar komt dat vandaan?

 

GEANNULEERD

LEZING & DEBAT
Wat maakt dat iedereen met gemak weet te zeggen of een politiek idee ‘links’ of ‘rechts’ is, terwijl niemand die begrippen behoorlijk kan definiëren? Het is de taal, het zijn onze uitdrukkingen en onze gewoontes. Onder de titel ‘Politiek links en rechts, waar komt dit vandaan?’ geeft Frits Bienfait op zondag 22 maart een lezing in Podium Oost.

Frits Bienfait (1940) werkte als wetenschappelijk onderzoeker in Nederland, de VS en België. Hij was achtereenvolgens lid van D66 en de PvdA en is nu partijloos. Over links en rechts schreef hij vanaf 1993 in Hollands Maandblad, De Gids en de landelijke dagbladen, soms samen met de politicoloog Meindert Fennema, en in het antropologenvakblad Anthropos met Wouter van Beek.

“Als opiniepeilers vragen waar ‘links’ en ‘rechts’ in de politiek voor staan, zeggen de ondervraagden dat ze dat niet weten. Maar tegelijk weten ze heel goed of ze zichzelf links dan wel rechts voelen. We staan voor een soort raadsel.
De tweedeling links-rechts is springlevend, maar politici hebben de grootste moeite om er inhoud aan te geven.”
Lezing door: Frits Bienfait
Wanneer: Zondag 22 maart
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Toegang: € 5,00

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail