We zijn open voor een bakkie en voor de senioreninloop!

8 juli
Op donderdag is de Senioreninloop weer open! Uiteraard moet dit nog steeds onder voorwaarden van het RIVM. Koffie en thee, een praatje het kan, op anderhalve meter.Er kan ook weer geluncht worden! Hier kun je je 3 dagen van tevoren op inschrijven via de telefoon of mail: 030-2581994 of info@podiumoostutrecht.nl

28 juni 2020
Weer ietsje meer in Podium oost
Vanaf 1 juli mag er weer ietsje meer in Podium Oost. Het aantal bezoekers dat tegelijk in Podium Oost mag zijn, gaat van 30 naar 100. Daarbij blijft wel de 1,5 m. afstand van kracht; dans en yoga (sport), muziek maken, koren (met aanvullende maatregelen), kaarten en toneel/musical mogen weer. Hoe dat er in de praktijk precies uit kan zien, moet de gemeente ons nog laten weten. Dat gebeurt in een brief die niet eerder dan 3 juli op de post gaat. Pas dan kunnen we precies vertellen hoe we de nieuwe maatregelen, in overleg met onze huurders, gaan uitvoeren. Nog heel even geduld dus.

Studio Oost live
De kans dat je binnenkort thuis live mee kunt kijken naar gebeurtenissen in Podium Oost is weer een stuk groter. Dankzij financiële bijdragen van de gemeente, de wijkcoöperatie Oost voor Elkaar, het KF Hein Fonds en het nieuwe Platform Oost zijn we in staat beeld- en geluidapparatuur aan te schaffen. Daarmee willen we live-talkshows, rechtstreekse uitzendingen van de wijkdebatten en speciale voorstellingen mogelijk maken. Een aantal deskundige vrijwilligers inventariseert welke apparatuur we daarvoor nodig hebben.
De redactie van de Oostkrant en enkele voormalige leden van de wijkraad denken na over een redactionele opzet. De uitzendingen worden aangeboden via verschillende digitale wijkkanalen, zoals die van Podium Oost, Oostkrant en Oostvoorelkaar.nl. We streven ernaar de eerste uitzendingen nog deze zomer te starten. We houden jullie op de hoogte.

De Speel-o-theek
Ander goed nieuws is dat aanstaande woensdag 1 juli, om 9.45 uur de speel-o-theek weer open gaat.

 

2 juni 2020 Podium Oost open
Na 10 weken dicht te zijn geweest, is Podium Oost onder strenge voorwaarden weer open gegaan, wat fijn! De koffie staat klaar, dus kom gerust langs voor een bakkie of een praatje. Andy of Christa moeten bij iedereen een klein corona-vragenlijstje afnemen.
Bezoeker Sabine haalde de test met vlag en wimpel en mocht door naar de volgende ronde : de koffietafel!

 

30 mei 2020 Laatste nieuws:
Podium Oost vanaf 2 juni weer be
perkt open
De gemeente heeft afgelopen vrijdag besloten dat Podium Oost op 2 juni weer onder strenge voorwaarden open kan voor enkele activiteiten en groepen. Op dit moment zijn de wettelijke voorwaarden en de praktische uitwerking daarvan nog niet bekend. Daarover denkt de gemeente nog na. We verwachten die informatie begin volgende week. Dan weten we bijvoorbeeld hoeveel mensen gelijktijdig in Podium Oost aanwezig mogen zijn en voor welke activiteiten.

Onze beheerder Andy Wernsen heeft inmiddels met vrijwel al onze vaste huurders en gebruikers contact gehad over hun wensen. Daardoor kunnen we snel reageren als we precies weten wat kan en niet kan.

Zodra de gemeente duidelijkheid geeft, laten we jullie dat natuurlijk onmiddellijk weten.

Met vriendelijke groet,
Bestuur en beheer Podium oost

8 mei laatste nieuws:
Binnenkort opent Podium Oost weer voorzichtig zijn deuren. Het kabinet heeft besloten dat voor organisaties als Podium Oost weer mogelijk te maken. Op het ogenblik werkt de gemeente, ook in overleg met ons, aan afspraken over wat kan en niet kan. We zullen ons in ieder geval moeten houden aan de anderhalve meter regel. Dat wordt dus nog passen en meten. Zodra we meer weten, laten we jullie dat natuurlijk onmiddellijk weten.
Hopelijk tot snel,
Namens bestuur en medewerkers van Podium Oost,
Hans Elsendoorn


Een handje helpen in barre tijden
Ook Podium Oost heeft zijn deuren moeten sluiten. Niemand weet hoe lang dat noodzakelijk zal blijven, maar in ieder geval tot 20 mei. Dat is extra triest voor onze gasten die wekelijks en soms zelfs dagelijks een voet over onze drempel zetten. Wie toch behoefte heeft om even een praatje te maken, kan ’s morgens vanaf 9 uur naar Podium Oost bellen. Andy en Christa bieden een luisterend oor. Binnenlopen is helaas niet mogelijk. Zodra er nieuws is over onze openingstijden en activiteiten, laten we jullie dat natuurlijk onmiddellijk weten. Laten we elkaar (met gepaste afstand) een beetje in de gaten houden. We wensen iedereen veel sterkte de komende tijd.
Namens bestuur en medewerkers,
Hans Elsendoorn
Voorzitter Podium Oost


Aanvullende informatie:
-Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu https://www.rivm.nl/
-Gemeente Utrecht https://www.utrecht.nl/

Vanuit het Netwerk Informele Zorg Utrecht (NIZU) ontvingen we de volgende oproep:
NIZU hoort graag van jullie welke initiatieven jullie hebben om kwetsbare Utrechters te ondersteunen. Dit mag op straat, wijk of stedelijk niveau zijn, online of offline. Die zullen we zo snel mogelijk bundelen en weer verspreiden, zodat de (formele) zorgpartners, zij die het meeste contact hebben met kwetsbare Utrechters, zo snel mogelijk het juiste initiatief kennen. Dus ons verzoek: mail je (tijdelijke) initiatief z.s.m. naar info@nizu.nl zodat we kunnen zorgen voor zoveel mogelijk koppelingen tussen hulpvragers en hulpbieders! Of bel met projectleider NIZU Julia Muller 06-12137361.
https://mailchi.mp/e891d9b95e69/nizu-nieuwsbrief-mei-12270454?e=01b43c72d2

Het Rode Kruis heeft een hulplijn voor kwetsbare mensen
Er is een landelijk initiatief voor kwetsbare mensen opgezet. Het Rode Kruis heeft een hulplijn geopend voor iedereen die een ‘luisterend oor, advies of extra hulp nodig heeft omdat ze in quarantaine of thuisisolatie zitten’. Het telefoonnummer van de Rode Kruis Hulplijn is: 070-4455 888.
Het nummer is van maandag t/m donderdag bereikbaar tussen 8:30-21:00 uur, op vrijdag tussen 8:30-18:00 uur en op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur.
Doven en slechthorende mensen kunnen ook via WhatsApp een berichtje sturen: 06 5781 3499.

Praktische hulp door en voor de wijk
In veel straten, buurten en wooncomplexen in Oost wordt hulp (boodschappen, even bellen etc.) geboden via Nextdoor, Facebook- en Whatsappgroepen waar buren elkaar snel vinden. Hulde! Geweldig! Hoe dichterbij, hoe beter. Graag attenderen we jou ook op:

  • bij de Wijkcoöperatie Oost voor Elkaar kun je terecht als je niet kunt terugvallen op buren, familie of anderen. Heb je praktische hulpvragen? Bel: 06-20932249. Of mail: info@oostvoorelkaar.nl  of lees de Coronanieuwsbrief van het wijkinformatiepunt, met meer praktische informatie.
  • studenten in de wijk hebben zich georganiseerd als de ‘Boodschappertjes’. Ze zijn te bereiken via 06-40841816, boodschappertjes@gmail.com.
  • buurtconciërge Sterre houdt op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur een wekelijks spreekuur via ZOOM (videobellen), bel of app naar 06-83114849.
  • De Wilg op Facebook: iedere werkdag van 10.00 tot 11.00 uur is er Wilgjournaal, sport en bewegen, spelletjes, creatief en muziek/radio.
  • veel restaurants in de wijk bezorgen maaltijden aan huis. Ga naar een lijst met deze restaurants. Kun je niet kiezen? Bel dan: 06-20932249. Of mail naar: info@oostvoorelkaar.nl.

 

 

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail