Hoe gaat het nu met…Simone

Dit keer het podium voor Simone van de toneelles voor kinderen.
In deze coronatijd, zonder direct sociaal contact in Podium Oost, is het fijn te weten hoe het nu met iedereen gaat. Podium Oost pakt de telefoon en is benieuwd hoe de docenten, bezoekers, medewerkers van Podium Oost deze tijd ervaren. 

Simone, geeft toneelles aan kinderen
Simone: “Toneel is mijn allerliefste hobby. In deze tijd werk ik nog steeds door, en geef ik digitaal trainingen bij een winkelbedrijf. Voor de kinderen van mijn lessen heb ik videofilmpjes gemaakt met toneelopdrachten en thema’s. Een van de opdrachten was Escape. Ik heb een een online escape-room gemaakt. Veel kinderen doen mee, ook niet leerlingen van mij, mijn familie en zelfs de hond van mijn zus. Hij moest voor de escape opdracht zo snel mogelijk uit zijn halsband zien te komen.

Op zaterdag geef ik nu de toneelles via Zoom. Het is erg leuk hoe het gaat maar niet te vergelijken met ‘live’ lesgeven. Bij Zoom blijft het non-verbale onzichtbaar. De kinderen doen het fantastisch, ze zijn heel flexibel en zo knap hoe ze het oppakken, sommigen zijn net 7 jaar. Het zou fijn zijn ook buiten toneelles te gaan geven. Ik heb contact gezocht met de wijkagent en vanaf 9 mei kan dat!

Wat ik nu mis: het is superleuk kletsen met mijn kinderen, maar ik mis de volwassenen om me heen, mijn sociale contacten met vrienden en natuurlijk dat ik nu niet voor de groep kan staan.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail