Hoe gaat het nu met… Christa en Andy

Dit keer het podium voor Christa en Andy, de beheerders  van Podium Oost.
In deze coronatijd, zonder direct sociaal contact in Podium Oost, is het fijn te weten hoe het nu met iedereen gaat. Podium Oost pakt de telefoon en is benieuwd hoe de docenten, bezoekers, medewerkers van Podium Oost deze tijd ervaren. 

Voorbereiden op betere tijden
Christa en Andy bewaken het verlaten fort. Dagelijks zorgen ze ervoor dat Podium Oost elk moment de draad weer kan oppakken. Christa verzorgt het interieur. Podium Oost was in tijden niet zo schoon en opgeruimd. Je zou haast willen dat het nog even gesloten blijft. “Nee hoor,” verzekert Christa, ”wat mij betreft gaan we morgen weer open. Ik mis de bezoekers enorm. En sommige vrijwilligers zijn inmiddels echte vriendinnen geworden. Daar heb ik nu regelmatig contact mee buiten het Podium. Daar app of bel ik mee. Maar live is natuurlijk veel leuker.”

Telefonisch bereikbaar
Andy is elke ochtend telefonisch bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een praatje. “Daar maken regelmatige bezoekers wel gebruik van. En als ze zelf niet bellen, doet Andy dat. “Elke week bel ik even met de vaste bezoekers van onze senioreninloop. Om te horen of alles nog in orde is. Wat dat betreft is er goed nieuws. De meesten houden het thuis, al of niet met hulp, aardig vol. Onze oudste bezoeker van 95 vertelde me dat ze in een luik was gevallen dat een monteur in haar gang open had laten staan. Met wat schrammen en spierpijn was ze er wonderwel goed van afgekomen. Maar ze missen allemaal wel hun wekelijkse gang naar de inloop en het samen eten. Het zou toch mooi zijn als we daar weel snel mee zouden kunnen beginnen.”

Soms ziet Andy een vrijwilliger langslopen. “Dan steek ik even mijn hoofd buiten de deur om te vragen hoe het gaat. Eigenlijk zitten ze allemaal heel erg te wachten op het moment dat ze weer aan de slag kunnen.”

Grote klussen
Intussen doen Christa en Andy klussen waar ze anders niet zo snel aan toekomen. Zo biedt Podium Oost onderdak aan een verrassend groot aantal planten. Christa: “We zijn nu bezig om alle aarde te verversen. Normaal is dat behoorlijk lastig omdat er veel aarde op de vloer terecht komt. Die kunnen we nu makkelijk opruimen.”Andy geeft nu speciale aandacht aan de grote zaal. ”We willen de zaal opnieuw laten stuken. Dat kan natuurlijk beter als hij niet in gebruik is. Maar daarvoor moeten de aanwezige lekkages eerst worden aangepakt. Daar ben ik nu over in gesprek met de gemeente. Ik hoop dus dat de zaal weer klaar is als we weer open gaan. Anders wordt het deze zomer, zodat we het nieuwe seizoen in een mooie zaal kunnen openen.”

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail