Hoe gaat het nu met…Karin?

Dit keer het podium voor Karin, coördinator van het Odensehuis.
In deze coronatijd, zonder direct sociaal contact in Podium Oost, is het fijn te weten hoe het nu met iedereen gaat. Podium Oost pakt de telefoon en is benieuwd hoe de docenten, bezoekers, medewerkers van Podium Oost deze tijd ervaren. 

Karin: “Wij zijn normaal altijd drie en een halve dag open in Podium Oost. ​Er komen door de week zo’n 30 unieke bezoekers, met beginnende dementie en hun naasten. Zij kunnen dan inlopen zonder afspraak, voor een kop koffie, een praatje en informatie. Ook verzorgen we activiteiten, ​op maat.
In deze tijd bieden we een creatieve- en een zangactiviteit online aan. Bij het laatste wordt een filmpje gemaakt met zang, gitaar en tekst, zodat mensen mee kunnen zingen. ​Twee keer per week maken we een nieuwsbrief met linken naar video’s. ​Nier iedereen kan hiermee overweg, maar al bereiken we er twee. Daar doen we het voor!
Juist voor deze groep is goede communicatie nu heel belangrijk. Hoe houden we de mensen duidelijk op de hoogte en hoe krijgen we er zicht op hoe het met ze gaat. Dat  is soms moeilijk in te schatten. Op de werkvloer signaleer je natuurlijk sneller. Dat kan nu niet. ​De vrijwilligers bellen iedereen. Bij de meesten moet je doorvragen, want als ik vraag hoe het gaat is het antwoord: goed, ik heb geen Corona. Als ik doorvraag komt er meer uit, soms vind ik het zorgelijk. De mensen ​missen structuur.
Alle vrijwilligers zitten nu in een groepsapp. Dan kunnen we overleggen. We laten de gemeente meedenken en adviseren over een beperkte opening en dat vind ik best heel spannend, een hele verantwoordelijkheid, maar het zou mooi zijn als het kan”.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail