29 november: Fluitend de Wereld Rond = afgelast

De Arnhemse fluitiste Daniëlle Roelofsen geeft samen met cimbaliste Pit Hermans en percussionist Ramis Cangur de voorstelling Fluitend de Wereld rond.
Een optreden met wereldse fluiten als middelpunt.

Tin whistles, low whistles, de Ierse en gewone dwarsfluit, een ocarina, de bansuris uit India, de kena uit Peru en de overtone fluit komen allemaal voorbij. Na het concert is er een jam met special guests en dansimprovisatie van het publiek. Daniëlle is in Utrecht Oost bekend van Lijfmuziek in De Wilg.

“Als kind koos ik dwarsfluit omdat ik er mee op reis kon, ik wou al jong de wereld in. Ik improviseerde vanaf mijn elfde voor publiek in een funky bandje van de muziekschool. Overal waar ik reisde kwam ik samen met muzikanten. Een sessie op straat in Estland met twee Russische fluitisten, Summerschools voor Ierse folk in Ierland of drie weken elke dag Bansuri les aan de Ganges in Varanasi. In Donegal (Ierland) waar ik jaren woonde, waren de muzikaliteit en warmte van Mairéad Ní Mhaonaigh van de Ierse band Altan mijn grote inspiratie. Ik speelde jaren bij de sessies in haar vader’s pub en ontdekte in die tijd de Ierse houten fluit. Graag speel ik voor danspubliek, vertaal de beweging in muziek. Gipsy, Grieks, Turks, Iers, Frans, maar ook Mexicaans, Baul. Spontaan samenspel is de intiemste uitwisseling tussen mensen uit alle windrichtingen. Ik kan er mijn hart en ziel mee op de aarde zetten.”
Zondag: 29 november = Afgelast
Tijden: 14.00 – 15.30 u
Toegang: € 7,50 (kinderen gratis)

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail