24 jan: Online Wijkdebat ‘Hoe gezond is Oost?’

Platform Oost
organiseert dit keer een wijkdebat rond de vraag: hoe gezond is Oost? Net als bij vorige wijkdebatten is de (opname)locatie Podium Oost. Debatleider is Jord Neuteboom. Het debat wordt live uitgezonden via Podium Oost TV

Talkshow
Het aantal mensen in de zaal/opnameruimte is beperkt vanwege de corona maatregelen. Daarom maken we in de grote zaal een talkshow-setting met een centrale tafel voor debatleider en tafelgast (per onderwerp), met daaromheen een ring met raadsleden en zorgspecialisten in Oost die door de debatleider actief betrokken worden in het tafelgesprek. Verder is er geen publiek in de zaal. Alles en iedereen zit veilig op ruim 1,5m van elkaar, de grote zaal van Podium Oost is daarvoor groot genoeg.

Platform Oost onderzoekt de vraag ‘Hoe gezond is Oost?’ aan de hand van vier thema’s:
1 Gezonde Leefstijl
2 Stress bij jongeren en studenten in coronatijd
3 Drukke jonge gezinnen
4 Verborgen kwetsbaarheid (zorgvraag achter de voordeur)

Per thema maakt Podium Oost TV een inleidend filmpje met straatinterviews. Zo probeert het Platform zichtbaar te maken wat er leeft bij een breed publiek in de wijk. De debatleider zal met ervaringsdeskundige tafelgasten proberen bloot te leggen wat de knelpunten en dilemma’s zijn, en waar mogelijke oplossingen en samenwerkingen mogelijk zijn. Tijdens de livestream staat de chat open. De debatleider neemt reacties uit de chat mee in de discussie. Als het technisch mogelijk is koppelen we een zoompanel, zodat bewoners ook live in de uitzending kunnen meepraten.

Voor de discussie in de ring rond de debattafel zijn uitgenodigd:
Jack Muller – huisarts in Oost
Isabell Boesveld – Buurtteam Oost
Sonja Willems – Wijkinformatiepunt Oost
Rachel Streefland – raadslid CU
Ellen Bijsterbosch – raadslid D’66
Jantine Zwinkels – raadslid CDA
Floor de Koning – raadslid GL
Jeffrey Koppelaar – raadslid Student & Starter

Aanvang livestream: 24 januari 16 uur via www.podiumoostutrecht.nl
Meedoen: kan via de chatfunctie.
Podium Oost kan in verband met de coronamaatregelen geen publiek toelaten

Over Platform Oost
Platform Oost is een gezamenlijk initiatief van buurtcentrum Podium Oost, wijkcoöperatie Oost Voor Elkaar en de Oostkrant. Zij willen buurtgenoten bijeenbrengen om samen sterk te staan richting de gemeente, vooral op beleidsgebieden waar het stadsbelang en de leefbaarheid van een buurt kunnen botsen. Bijvoorbeeld wonen, verkeer en sociale voorzieningen. Het platform heeft een netwerkfunctie en ondersteunt bewonersgroepen en actiecomités door ze in contact te brengen met andere bewoners, instanties, ambtenaren, raadsleden of wethouders.
Ga voor de uitzending op zondag 24 januari om 16.00 uur naar

live stream van Podium Oost TV


Voor meer info: info@platform-oost.nl

 

 

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail