Plannen Maliebaan uitzending Podium Oost TV

Speciale uitzending Podium Oost TV: plannen voor de Maliebaan

Zie: rebrand.ly/potv_maliebaan
De plannen voor de Maliebaan liggen sinds kort op tafel. Bewoners en ondernemers in Oost hebben tot 15 augustus de tijd om ideeën, opmerkingen en zorgen kenbaar te maken, alvorens de gemeenteraad een besluit neemt. Gezien het grote belang van de Maliebaan voor het verkeer, de economie en recreatie van Oost, willen we graag breed informeren en bewoners en ondernemers aansporen om gebruik te maken van mogelijkheid tot inspraak. Het is kort dag, de vakantie staat voor de deur, we willen doorpakken. Daarom maakt Podium Oost TV in samenwerking met de Oostkrant en Platform Oost een speciale uitzending geheel gewijd aan de Maliebaan.

Maliebaan-special Podium Oost TV
Wat zijn de gevolgen van een autoluwe Maliebaan?
In deze speciale uitzending van 17 juli 2021, gaan de gemeente, bewoners, ondernemers en politiek in gesprek over het nieuwe ontwerp van de Maliebaan en de (mogelijke) gevolgen voor Utrecht-Oost.
Zal een kruising zonder stoplichten voldoende doorstromen en veilig zijn? Hoeveel overlast krijgen bewoners van het extra verkeer over de ventwegen? Krijgen voetganger en winkelend publiek voldoende ruimte?

De discussie staat onder leiding van presentator Karin van den Boogaert. Zij ontvangt aan tafel projectleider Marieke Fleer, Harrold van Barlingen (BBMO, Bewonersbelangen Maliebaan en omgeving), Ger Offringa (VVUO, Voetgangersvereniging Utrecht Oost), Edwin Hoogendoorn (Ondernemersvereniging Maliekwartier) en de raadsleden Thijs Weistra(GroenLinks), Hind Dekker (D66) en Marijn de Pachter (VVD).

Aan de orde komt ook hoe bewoners en ondernemers tot 15 augustus kunnen reageren op het voorliggende ontwerp waarin de brede middenbaan domein voor fietsers en voetgangers wordt en (vracht)auto’s voortaan alleen nog op de ventwegen mogen.

De uitzending is via deze link te zien: rebrand.ly/potv_maliebaan

 

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail