5 september t/m 29 oktober Expositie Marike Stokker

In Podium Oost exposeert Marike een kleine selectie van haar werk dat recent gemaakt is op locatie in Utrecht en met name in Utrecht-Oost.

Marike Stokker is opgeleid tot grafisch ontwerper aan de Academie Minerva in Groningen en studeerde af in vrije typografie en theaterfotografie. In haar praktijkjaar verhuisde zij naar Amsterdam en heeft daar onder begeleiding van theaterfotografe Jutka Rona het eerste jaar van het Werktheater vastgelegd. Haar foto’s zijn verschenen in kranten (o.a. NRC en Volkskrant) en tijdschriften.

Na haar opleiding kreeg Marike een beurs om zich een jaar in Warschau bij professor Henryk Tomeszewsky te specialiseren in theaterafficheontwerp en animatiefilm.
Terug in Nederland werkte zij een aantal jaren als docent tekenen in het onderwijs en besloot om haar 1e-graads bevoegdheid te halen aan de Academie voor Beeldende vorming in Amersfoort. Deze opleiding bood haar de gelegenheid om veel te schilderen, waarna zij zich vestigde als beeldend kunstenaar.

In het begin werd zij nog gesteund door de Beeldende Kunstenaarsregeling (BKR), maar al snel kon zij leven van haar kunst door de verkoop van schilderijen, opdrachten in de openbare ruimte en het geven van cursussen.
Van 1999-2009 was zij part-time docent aan de Hoge School voor de Kunsten (HKU) in Utrecht.

Sinds voorjaar 2010 werkt ze En Plein Air, schilderend naar aanschouwing, meestal in en om Utrecht en in de buurt van de forten, in Friesland, maar ook in Amerika (Connecticut, Vermont, Delaware) op bezoek bij haar zoon.
In 2016 is ze begonnen met Urban Sketching: show the world, one drawing at a time. Urban Sketching is een wereldwijde non-profit organisatie die schetsers over de hele wereld met elkaar verbindt.

Wanneer: 5 september t/m 29 oktober
Bezichtigen kan t/m vrijdag 29 oktober tijdens kantooruren. Om zeker te weten dat de ruimte vrij is, graag even van tevoren bellen 030-2581994.
Contact Marike: marike@stokker.nl
Website: www.stokker.nl
Blog: https://marikestokker.blogspot.com

Bekijk hier een kort interview met Marike gemaakt door Podium Oost TV: https://www.youtube.com/watch?v=oWGw7Y16lQ0&list=WL&index=5&t=5s
Lees hier een leuk interview met Marike Stokker van DeNuk: https://denuk.nl/het-mooiste-meisje-van-de-stad-marike-stokker-70-ik-moet-nog-doorbreken/

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail