6 februari t/m 25 maart: Expositie Bert Dekker

Wie is Bert?
“O.l.v. Ilse Muller begon ik in 2003 met de cursus ‘Tekenen leer je zo!’ bij de Volksuniversiteit Utrecht met kunstschilderen. Ik werd meteen enthousiast
en wilde meer. Ik woonde toen in Utrecht Oost. Van 1978 tot 1997 was ik huisarts in Oudwijk en Sterrenwijk.
In eerste instantie schilderde ik naar aansprekende fotobeelden in kranten en tijdschriften. In de loop van de jaren ging ik steeds meer richting impressionisme. Steeds vaker ging ik schilderen in de open lucht. Vele onderwerpen passeren de revue: stillevens, portretten, landschappen en aansprekende taferelen. Ik werd vooral geïnspireerd door eigen foto’s van taferelen op straat en plein-air sessies. Reizen in het buitenland en kijken
met een ‘schilders’ blik geven een extra dimensie.
In Leeuwarden wonend volgde ik een opleiding (3jr) voor figuratief schilderen aan de kleinste academie voor figuratieve kunst ‘De Foudgumse School’ in Foudgum, een plaatsje vlak boven Dokkum. Ik werd lid van het schilders collectief NOORD9, een groep van schilders die samen deze opleiding hebben gevolgd.
Toen verhuisde ik naar Bunnik en meldde ik me aan bij het atelier “De Toets” in Zeist. Ik heb diverse workshops gevolgd waaronder “Luchten” bij Dinie
Boogaard en model schilderen van Diny in Steenwijk. En ik heb ook geprofiteerd van de tekenworkshops van Humphry Bennet Terschelling.”

Wanneer: Zondag 6 februari t/m 25 maart
Tijd opening: 16.00 – 18.00 uur
Toegang: Gratis