podium-oost-activiteiten-dans

AMBASSADEURS

RONALD GIPHART

RONALD GIPHART

Vriend en Ambassadeur Podium Oost

“Op uitnodiging van de St. Vrienden van Podium Oost maakte ik in maart 2022 december kennis met Podium Oost. Ik kende Podium Oost eigenlijk niet en was blij verrast. Een ontmoetingspunt midden in de wijk waar iedereen welkom is om zich gewoon te ontspannen, maar ook om kennis te maken met cultuur, literatuur, geschiedenis en wetenschap van om de hoek. Met de verbouwing voor de deur heeft Podium Oost jullie hulp nodig. De gemeente betaalt de bouw, maar de inrichting komt helemaal voor eigen rekening. Met jullie hulp maken we de ontmoetingsruimte gezelliger en gastvrijer. Met een grote leestafel, stoelen, lampen en een goeie koffiemachine. Samen maken we het nieuwe Podium Oost nog toegankelijker en gezelliger!

Foto: Marc Deurloo – Bureau Bruinzeel HR

Claudia de Breij

Claudia de Breij

Vriend en Ambassadeur Podium Oost

Claudia de Breij: Podium Oost heeft al jaren een speciaal plaatsje in mijn hart. Een onmisbare plek in de wijk voor mensen die behoefte hebben aan een praatje en een kopje koffie, iets willen leren of gewoon van allerlei optredens willen genieten. Nu zijn de deuren voor een tijdje dicht om te kunnen verbouwen. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als de huiskamer er na de heropening nog huiselijker en uitnodigender uitziet. Leuke tafels en stoelen om samen te genieten van lekkere koffie en thee. Maar daar is veel geld voor nodig en dat moet Podium Oost zelf opbrengen. Zullen we een handje helpen? Wie weet ontmoeten we elkaar binnenkort aan een mooie nieuwe leestafel.

COEN SWIJNENBERG-

COEN SWIJNENBERG-

Vriend en Ambassadeur Podium Oost

“Ik heb een druk leven. Dus een bezoek aan Podium Oost schiet er vaak bij in. Dat geldt natuurlijk niet voor iedereen. Voor veel wijkgenoten is Podium Oost een soort huiskamer, waar iedereen welkom is! Nu even niet, want Podium Oost gaat verbouwen. Het wordt nog leuker, toegankelijker en duurzamer. Dat is geweldig, maar om de inrichting up-to-date te maken is veel geld nodig. Doe jij ook mee om er een gezellige, gastvrije centrale ontmoetingsruimte van te maken waar mensen elkaar leren kennen en zich thuis kunnen voelen. 

Champ Bouwman

Champ Bouwman

Vrienden Van Support

Champ: “Elkaar in de wijk kunnen ontmoeten, in het wijkcentrum samen iets kunnen doen dát wil ik steunen. Daarom ben ik Vriend van Podium Oost geworden. En nu is Podium Oost aan het verbouwen en wordt de grote wens om het wijkcentrum een meer uitnodigend karakter te geven eindelijk werkelijkheid. Daar is extra geld voor nodig en daarom is de actie ‘Kleed Podium Oost Aan’ gestart. Doe jij ook mee om een gezellige, gastvrije centrale ontmoetingsruimte in te richten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en leren kennen? 

Maarten van Rossum

Maarten van Rossum

Vriend en Ambassadeur Podium Oost

“Ik mag graag wat in de wijk rondwandelen. Dan kom ik wel eens langs Podium Oost. Ik weet dat er van alles gebeurt binnen, maar dat is vanaf de straat nauwelijks te zien. Je loopt er niet zomaar binnen. Over een paar maanden is dat anders. Dan kijk je de tegen een mooie groene ontmoetingsruimte aan. En hopelijk tegen leuke nieuwe stoelen en tafels. Het zou mooi zijn als de wijk daar een handje bij helpt. Door bijvoorbeeld via deze link wat te storten. En, als er genoeg binnenkomt wordt de koffie ook nog lekkerder.”

WIM KOK

WIM KOK

Vriend en Ambassadeur Podium Oost

“Sinds ik retailer af ben heb ik mijn handen vrij en ben ik maatschappelijk betrokken geraakt bij wat gaande is in Utrecht-Oost. Een rode draad in mijn leven is een wij-gevoel creëren, mensen verbinden. En dat doet Podium Oost ook”. Podium Oost is voor Wim een verzamelpunt waar je kennis kunt halen door gesprek, een cursus, bij het Wijkinformatiepunt of digitaal via ‘Podium Oost TV’ en Oosterlicht. Wim ziet graag dat Podium Oost een middelpunt van Oost wordt en dat alle buurten vertegenwoordigd zijn. Om zover te komen staat Podium Oost nu in de steigers en is er een actie ‘Kleed Podium Oost Aan’ gestart voor de inrichting van een gezellige, gastvrije ontmoetingsruimte.

Liedewij de Ruijter de Wildt

Liedewij de Ruijter de Wildt

Vriend en Ambassadeur Podium Oost

“Jaren geleden zag ik een groep inwoners van Oost in opstand komen toen de gemeente het Buurthuis Oudwijk wilde sluiten en ik zag hoe zij erin slaagden een doorstart te maken onder de naam Podium Oost. Dat vind ik sterk en mooi. Daarom ben ik Vriend van Podium Oost geworden

Monique Biesaart

Monique Biesaart

Vriend en Ambassadeur Podium Oost

“Toen ik actief was voor de Oostkrant ontdekte ik Podium Oost. Een wijkdebat, culturele voorstelling, elkaar ontmoeten… dat is wat mij naar Podium Oost brengt. Ik word gelukkiger van het bewust leven in de wijk waar ik woon en niet van de grote stad, want die is zo onpersoonlijk. Daarom ben ik Vriend Van geworden. Podium Oost is nu aan het verbouwen en ik hoop dat er na de verbouwing een beetje meer een horeca-sfeer is met gezellige zitjes. En bijvoorbeeld speelhoek voor de (klein)kinderen in de buurt, waar (groot)ouders elkaar kunnen treffen. Daar is extra geld voor nodig en daarom is de actie ‘Kleed Podium Oost Aan’ gestart. Doe jij ook mee om een gezellige, gastvrije centrale ontmoetingsruimte in te richten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en leren kennen?

Daniëlle van Es

Daniëlle van Es

Vriend en Ambassadeur Podium Oost

Podium Oost neemt initiatieven die zorgen voor sociale cohesie in de wijk, dat steun ik van harte. Zo ook het aanbod van al die activiteiten. Die komen van de mensen uit onze wijk en dat vind ik geweldig. Ik waardeer de laagdrempeligheid, de ontmoetingen van jong tot oud en dat allemaal fijn dichtbij.

Podium Oost is nu aan het verbouwen en ik zou graag zien dat er in de barruimte meer speelse huiselijke (zit)hoekjes, bij voorkeur kleurig en uit de kringloop. Ik zie de vernieuwing van de keuken als een mooi doel voor de Vrienden Van.