podium-oost-theater-in-de-zaal

muziek op schoot

VOOR WIE?

Voor kinderen van 1 t/m 3 jaar, samen met een (groot) ouder of andere volwassene

WANNEER?

Gratis proefles op 3 of 5 juli. Je kun je hier aanmelden.

Woensdag- en  vrijdagochtend om 9:15, 10:15 of 11:15
Cursus van 11 weken, start in de eerste week van septem-ber 2024

KOSTEN

Een cursus van 11 weken, kost €130,90
Een losse proefles (altijd de eerste les van de cursus) kost €15,-. Besluit je daarna mee te doen met de hele cursus, dan betaal je voor de rest van de cursus €119,-

AANMELDEN

Meld je direct aan voor een cursus of proefles via deze link 

CONTACT

info@muziekopschootutrecht.nl

Een super gezellige, vrolijke-  en leerzame cursus Muziek op Schoot voor jou en je (klein)kind.
Wil je weten of dit wat voor je is? Je kunt je hier aanmelden voor een gratis proefles op woensdag 3 of vrijdag 5 juli.

In een kleine groep (maximaal 10 kinderen) maken we plezier met muziek en ondersteunen de ontwikkeling. Je leert een berg nieuwe en bekende liedjes die thuis ook een hit gaan zijn.

Je ziet je kind groeien…en jezelf misschien ook.

Daarnaast ontmoet je allemaal ouders met een kind van dezelfde leeftijd.


Wat is Muziek op Schoot?

Bij Muziek op Schoot zitten we in een grote kring op de grond. En, ik zeg het aan het begin van elke lessenreeks: neem de titel niet te letterlijk.

Het ene kind wil alle lessen het liefst op schoot blijven zitten. Maar een ander loopt nieuwsgierig rondjes.

En ook (zichtbaar) meedoen is geen vereiste. Want ook daarin verschillen kinderen nou eenmaal enorm. Waar het ene kind direct met alles meeklapt en soms zelfs al zingt, observeert het andere kind alles en iedereen. En neemt het van alles in zich op. Om soms thuis ineens hele serenades te geven.

De lessen hebben vaste opbouw. Want kinderen (én ouders) houden van structuur. We herhalen veel, maar variëren natuurlijk ook. Soms heel duidelijk, soms heel subtiel. We zingen klassiekers en leren nieuwe liedjes. Muzikale ervaring is totaal niet nodig. 

We maken kennis met muziekinstrumenten en er wordt ook lekker bewogen en gedanst. Al met al een hele ervaring dus, en als cursus ook erg waardevol omdat je als groep meegroeit met de kinderen.


Praktisch

De cursus bestaat uit 11 lessen. De eerste les is een proefles, zodat je eerst rustig kunt kijken of het iets voor jullie is.
Als je mij of Muziek op Schoot al kent, kan je je ook direct voor de hele cursus aanmelden. Je krijgt dan zelfs een beetje korting.


Lesdata blok 1:

Woensdag: 4 (proefles), 11, 18, 25 september, 2, 9, 16, 23 oktober, 6, 13, 20 november 2024
Vrijdag: 6, 13, 20, 27 september, 4, 11, 18, 25 oktober, 8, 15, 22 november 2024.

muziek op schoot

Over de docent 
Esther Pantekoek begon bijna 15 jaar geleden in Podium Oost (toen nog Buurthuis Oudwijk) met het geven van Muziek op Schoot. Ze richtte daarna de MuziekFabriek Utrecht op, die jarenlang gevestigd was in Podium Oost, nu verhuisd naar de Bemuurde Weerd. Ze is een bekend gezicht in Utrecht Oost en heeft een enorme ervaring.

Esther is gespecialiseerd in de ontwikkeling van het jonge kind. Naast haar opleiding tot Muziek op Schoot-docent, is ze ook gediplomeerd muziekdocent, muziektherapeut en heeft ze de Pabo gedaan. Haar hart ligt, naast het werken met het jonge kind, ook bij het speciaal onderwijs waar ze ruim 10 jaar gewerkt heeft.

Vanaf 2024 past ze alles wat ze bij de MuziekFabriek heeft geleerd, weer toe in haar eigen lespraktijk onder de naam Muziek op Schoot Utrecht.

muziek op schoot
muziek op schoot