Positief door de Overgang

Positief door de Overgang is een workshopcyclus van vier avonden voor bewuste vrouwen, die energiek, positief en meer in balans willen leven tijdens en na de Overgang. De cursus is geschikt voor vrouwen die in de pre-menopauze of middenin de Overgang zitten. Tijdens de workshops is er ruimte voor reflectie, het delen van je verhaal en wordt je uitgedaagd om een aantal belangrijke thema’s op te pakken zoals goede voeding, vitale leefstijl, stressvrijer leven en hoe geef je betekenis aan de Overgang in jouw leven. De cursus vindt plaats op dinsdagavond 3, 10, 17 en 23 april 2018 bij Podium Oost en kost 125 euro.

Iedere vrouw gaat een keer door de Overgang. De Overgang is een “hot” thema. In Nederland zit ruim een miljoen vrouwen in de Overgang. De meeste vrouwen merken vanaf 45 jaar dat de Menopauze eraan komt. Gemiddeld duurt de Overgang ruim 7 jaar en 80% van alle vrouwen ervaart fysieke en psychische klachten door de schommelende hormoonbalans. Er komen ieder jaar nieuwe boeken op de markt, je kunt met ernstige klachten naar de overgangsconsulent of vrouwenarts en als je een goede duik in jouw Overgang wil maken, kun je nu mee doen met Positief door de Overgang!

Voor wie

Positief door de Overgang is een workshopcyclus van 4 avonden voor bewuste vrouwen die energiek, positief en meer in balans willen leven tijdens en na de Overgang. De cursus is geschikt voor zowel vrouwen in de pre-menopauze als vrouwen die middenin de Overgang zitten.

Wat gaan we doen?

Iedere workshop avond staat in het teken van een thema:

  1. Wat doet de Overgang met jouw lijf, hoofd en je leven?
  2. Welke vormen van voeding en beweging is goed voor je hormoonhuishouding en wat zou jij kunnen aanpassen in jouw leefstijl om meer in balans te blijven.
  3. Stressvrijer leven: wat geeft jou stress en hoe kun je jouw leven stressvrijer inrichten?
  4. Wat betekent de Overgang voor jouw vrouw zijn en voor jouw levensmissie? We werpen een blik op de toekomst en sluiten positief af met elkaar.

Tijdens de workshops is er ruimte voor reflectie, het delen van je verhaal en wordt je uitgedaagd om een aantal belangrijke thema’s op te pakken zoals gezonde voeding, vitale leefstijl, stressvrijer leven en hoe geef je betekenis aan de Overgang in jouw leven. Ook thema’s zoals vrouw zijn, moederschap, schoonheid, seksualiteit, relaties, en verouderen worden aangeraakt. De toon van de workshop is positief en zelfregie staat centraal.

Extra

Naast de workshops is er voor wie 28 dagen intensief wil uitwisselen een geheime Facebookgroep of Whatsapp groep. Je ontvangt ook een reader met inspiratie en uitdagingen.

Begeleiding

Mirjam de Boer

Mirjam de Boer van Meer Vrouw Coaching verzorgt de cursus. Zij is vitaliteitscoach voor vrouwen en stresscounselor.

Data

Dinsdagavond 3, 10, 17 en 24 april 2018 van 19.30 tot 22.00 uur

Kosten

Positief door de Overgang kost 125 euro

Meer info: http://meervrouw.nl/groepstrainingen/training-meer-vrouw-overgang/

Aanmelden per e-mail aan: mirjam@meervrouw.nl