22 maart: De dramatische Barok: Caravaggio, Bernini, Barok in Rome | Studiedag met lunch

Verdiep je in de barokke kunst van Caravaggio, Bernini en hun tijdgenoten. Een studiedag die je voorbereid op een bezoek aan de tentoonstelling Caravaggio – Bernini. Barok in Rome in het Rijksmuseum.

Vanaf 14 februari verzorgt het Rijksmuseum de tentoonstelling Caravaggio – Bernini. Barok in Rome. Met de studiedag De dramatische Barok nemen wij je mee in de verdieping op deze kunstperiode. Met lezingen over Caravaggio en zijn realisme, Bernini en zijn mooie composities, de historische context met de pauselijke opdrachtgevers en hun tijdgenoten in de kunst. Na deze studiedag wordt een bezoek aan de expositie in het Rijksmuseum een feest van herkenning en vallen alle puzzelstukjes in elkaar.
De Barok is de tijdsperiode waarin de absolutistische vorsten regeren, de kunst en architectuur de glorie van macht en kerk moeten verbeelden en de kijker overweldigt en in vervoering brengt. Ondanks de dramatiek die men wil zien, excelleert de barokke kunst en architectuur in een goed uitgedachte compositie met balans en regelmaat. Niets is te klein of te groot, geen lijn staat verkeerd en iedereen wordt mooier dan de werkelijkheid. En nog steeds brengen de barokke kunstenaars ons nog in extase met hun werk. Tijd om dieper in te gaan op deze kunststroming, specifiek gericht op de vroege periode in Rome.

Voor de lunch, koffie en thee wordt gezorgd.

Datum: 22 maart

Tijd: 10:30-16:00 (inloop 10:00)

Prijs: € 69,00 voor de hele dag incl. 4 lezingen, koffie, thee en lunch.

Aanmelden: Van te voren aanmelden via info@kapergerlings.nl of +31 (0)343 70 10 46