Eerste Alzheimercafé in Podium Oost

Activiteiten Podium Oost, Informatie

Een Alzheimercafé is een laagdrempelige en fijne ontmoetingsplek voor mensen met een vorm van dementie en hun naasten. Tijdens deze eerste bijeenkomst in Podium Oost krijg je tips en informatie over (omgaan met) dementie. Er is alle ruimte voor jouw vragen enhet delen van je ervaringen. 

Om de maand organiseren wij een Alzheimercafé met elke keer een ander thema. Je kunt rekenen op deskundige sprekers, boeiende uitwisselingen én gezelligheid. Doordat iedereen min of meer hetzelfde meemaakt, ontmoet je makkelijke anderen, als je dat prettig vindt. 

Agenda 2024
24 april: Rianne van Dijk, gedragskundige bij dementie Veranderingen in gedrag bij dementie
Veranderingen in het gedrag zie je bij alle vormen van dementie. Mensen kunnen achterdochtig of angstig worden. Maar ook lusteloosheid, somberheid en dwaalgedrag komen vaak voor. Sommige mensen worden liever, anderen zijn juist vaker boos of kunnen zelfs agressief gedrag laten zien.
Wat kan er allemaal veranderen in het gedrag bij dementie? Hoe ga je daarmee om? En wat als het een groot probleem wordt? We bespreken het met Rianne de Vries, gedragskundige bij dementie.

Thema 19 juni: In gesprek met naasten Verlies bij dementie
Thema: 25 september: Ria Dijkstra, casemanager dementie Hoe verder na de diagnose
Thema: 20 november: Karin Meijer, Odensehuis Actief blijven bij dementie

twee ouderen alzheimer cafe
kerst bingo spel

ZOEKEN

ARCHIEF

  • 2024
  • 2023
Share This