OPENINGSWEEKEND GROOT SUCCES

Nieuws

Podium Oost presenteerde zich in het weekend van 6, 7 en 8 oktober, na een jaar sluiting en een ingrijpende verbouwing. Het was een groot succes en ook meteen de aftrap van een nieuw seizoen dat bol staat van de culturele evenementen en ontmoetingen.

Op vrijdagmiddag 6 oktober was de officiele opening en stroomde het vol met genodigden en andere belangstellenden. Zij zagen dat scheidend bestuurslid Fieke Ververgaert-Doesborgh door locoburger-meester Susanne Schilderman werd gehuldigd met de Gouden Domtoren. Vervolgens opende de locoburgermeester het nieuwe pand met ‘vuurwerk’. Ook onthulde Maria van Kleinwee, van de Vrienden van Podium Oost samen met trouwe vrijwilliger Frans van Oostrum een schilderij dat gemaakt is door buurt-bewoners.

Bekijk hier onze openingsvideo

Zaterdagmiddag 7 oktober was helemaal voor de kinderen. Tekenen, kleuren, spelletjes, maar ook lampionnen maken voor de St. Maartenparade o.l.v. Annika Leeuwenkuijleen, een workshop grimeren door Inge van www.grimeuses.nl, poppenkast door het Land van Jan Klaassen, Meatball & van de Camp met het ‘Doe maar mee circus’, een silent disco en een muzikale afsluiting door muziekdocenten Jeroen Schipper en Nartano Glijn waar kinderen en ouders zelf enthousiast meededen.

Zaterdavond flamenco met een wervelend optreden van de temperamentvolle flamencogroep Labryénco. Met vurig enthousiasme namen zij de bomvolle zaal mee.

Zondagmiddag 8 oktober tijd voor mooie verhalen over een mooie wijk!
Het zondagmiddagprogramma was helemaal gevuld met verhalen over de wijk Oost. Het programma was ruim voor aanvang al uitverkocht!
Archeoloog Marieke Arkema over Het dorp aan de rivier. Robbert Jongerius, landschaps-architect over ‘De Sok, De Beer, de Blauwe’.
‘Post 65: de Albrachthof’, door Bettina van Santen, architectuurhistoricus.
‘Onderduik in het hol van de leeuw’, door historicus en journalist Ad van Liempt.
De middag werd afgesloten met de ‘Utreg Oos Kwis’, waarin Koos Marsman de kennis van de buurtbewoners over hun eigen wijk testte. Er was een muzikaal intermezzo door Romi Brasil. De presentatie van de middag was in handen Jessica van Geel.

Foto’s: https://kevinkwee.nl

afscheid fieke
afscheid fieke
afscheid fieke
afscheid fieke
afscheid fieke
afscheid fieke
afscheid fieke
afscheid fieke

ZOEKEN

ARCHIEF

  • 2024
  • 2023
Share This