podium-oost-in-concert

OVER

PODIUM OOST

In 2013 is Podium Oost door een enthousiaste groep buurtbewoners opgericht. Podium Oost wil voor alle wijkbewoners van Utrecht Oost letterlijk en figuurlijk ruimte scheppen om elkaar te ontmoeten.

Voor jong en oud en alles er tussenin

We organiseren laagdrempelige culturele activiteiten, inspirerende lezingen, we bevorderen actief de communicatie tussen wijkbewoners door middel van wijkdebatten en bijvoorbeeld de Wereldkeuken i.s.m. internationale studenten van de UCU. Dit alles naast het ‘sociale’ aanbod in de wekelijkse Senioreninloop, gezamenlijke maaltijden, de Speel-o-Theek voor de kleintjes, taallessen en computercursussen. Ook bieden we clubjes en gezelschappen uit de wijk de mogelijkheid om activiteiten te organiseren in Podium Oost. Voorwaarde is dat die activiteiten wijkbewoners in staat stelt zich fysiek of geestelijk te ontwikkelen. We verhuren onze ruimtes tegen een maatschappelijk tarief.
 
Organisatie
Podium Oost wordt gerund door 2 beroepskrachten in loondienst, een vrijwillig (onbetaald) bestuur en zo’n 75 vrijwilligers (onbetaald) uit de wijk.

Bestuurssamenstelling
Het bestuur bestaat uit enthousiaste wijkbewoners die vinden dat dit samenbindende centrum van grote meerwaarde is voor de wijk. 

Voorzitter: Hans Elsendoorn
Secretaris: Marianne van der Weiden
Penningmeester: Hanneke Immikhuizen
Bestuurslid: Henk Mos
Bestuurslid: Nartano Glijn

Medewerkers
De dagelijkse leiding is in handen van beheerder Andy Wernsen en Christa Wollaars; assistent beheerder. Zij zijn aangesteld door het bestuur van de Stichting Podium Oost en bezetten gezamenlijk 1,9 fte in loondienst en richten zich naar de kaders zoals vastgelegd in de CAO ZW ten aanzien van functiewaardering en beloning.

Vrijwilligers
Podium Oost draait nagenoeg geheel op de inzet van ca. 75 vrijwilligers. De inzet varieert van een ochtend, middag, of avond achter de bar, helpen met koken, het klusteam of de techniek.
Er is een team Programmering dat culturele activiteiten en voorstellingen organiseert, een team Exposities dat kunstenaars de mogelijkheid biedt om te exposeren en er is een Team Communicatie dat de website en social kanalen bijhoudt en o.m. de Podium Oostkrant en andere communicatiemiddelen maakt. We kunnen altijd vrijwilligers gebruiken.

 

Contact en adres
Podium Oost Utrecht
Oudwijkerdwarsstraat 148
3581LJ Utrecht
Tel: 030 2581994
Email: info@podiumoostutrecht.nl
www.podiumoostutrecht.nl

Officiële gegevens
Officiële naam:
Stichting Podium Oost
Publiek bekende naam:
Podium Oost
KvK-nummer: 58300899
RSIN-nummer: 852973937
Gevestigd: Oudwijkerdwarsstraat 148, 3581 LJ Utrecht
Telefoon: 030-2581994
Email: info@podiumoostutrecht.nl

Het gebouw van Podium Oost aan de Oudwijkerdwarsstraat

Wat zoek je?

Wil je dansen, kaarten, eten of gewoon elkaar ontmoeten?  Type een zoekwoord in het venster. Kijk of er een resultaat bij staat wat je interesse heeft.

CONTACT

podium-oost-Utrecht

sociaal en cultureel ontmoetingscentrum

Podium Oost, Oudwijkerdwarsstraat 148, 3581 LJ Utrecht

Tel: 030-2581994
E-mail: info@podiumoostutrecht.nl

Ontvang eens per maand een maandagenda over de activiteiten in Podium Oost en soms de Nieuwsflits of Nieuwsbrief.