Utrecht oost van het gas af

Informatie, wijkbijeenkomsten

Het Energieteam van Oost voor Elkaar wil zoveel mogelijk bewoners van Utrecht Oost mobiliseren om een actieve bijdrage te leveren aan het aardgasvrij maken van hun eigen buurt. Hoe kunnen bewoners zelf hun eigen woning (koop én huur) verduurzamen en  isoleren? Ook vóór 2034!

2034 is het jaar dat de Wilhelminabuurt en delen van Oudwijk gasvrij moeten zijn.

We maken kennis! Het energieteam stelt zich voor, een aantal mensen is aanwezig. We willen graag weten wat je al gedaan hebt en nog wil doen om je huis aardgas vrij te maken.

We leggen uit wat het plan is van de gemeente. Wat komt er op de bewoners af? Wil je afwachten en aansluiten bij het gemeentelijke plan? Of wil je zelf al vast stappen ondernemen om te besparen op energiekosten.

In diverse wijken in Utrecht is een buurtaanpak gestart waarin buurtbewoners zelf initiatief nemen om hun energiekosten terug te brengen. Voor deze buurtaanpak is een stadsbrede collectieve inkoopactie gestart waar het energieteam bij wil aansluiten. Hierin zijn geselecteerde bedrijven beschikbaar waar je zelf een offerte kunt aanvragen. Hierover geven we meer informatie.

Toegang in Podium Oost: gratis
Aanmelden: Activiteit: Energiecafé: Utrecht Oost aardgasvrij! buurtaanpak/ collectieve inkoop (oostvoorelkaar.nl)

wijkdialoog

ZOEKEN

ARCHIEF

  • 2024
  • 2023
Share This